Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3 Afbeelding 4

Afbeelding 5

Arianda Schepens (1 juli 1971)

Kiezen voor je eigen geluk, doen wat je echt wilt. Dat is waar ik voor sta. Ik doe nu de dingen waar ik mijn hart en ziel in kan leggen. Daar word ik blij van. Dat werkgeluk gun ik iedereen.

In het één ben je beter dan in het ander. Dat weet je pas als je het hebt geprobeerd. Open staan voor nieuwe ervaringen en kijken naar wat je kan, daar hou ik van. Mijn levensmotto is: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan”. Soms was dat zo, soms ook niet. Dat wist ik dan ook weer en dan kon ik weer door naar het volgende. Met veel plezier richt ik me op de dingen die ik wél kan, want dat geeft energie. In die dingen wil ik nóg beter worden. Als ik erachter kom dat ik iets niet kan, dan is dat geen drama. Je hoeft niet alles zelf te kunnen. 

Heel vaak dacht ik dat ik écht wist wat ik wilde. Eigenaar van een salon, interviewer, visagiste, tv-redacteur, presentator, acteur in moorddiners en bij events. Acteur in theater of op tv, trainingsacteur, trainer, projectcoördinator, stylist, gastvrouw, setbegeleider, workshopleider, verslaggever, theatermaker, docent, regisseur, voice-over, stand-in, editor, talkshowhost, castingdirector, webondernemer. Ik ben vast nog iets vergeten… Al deze dingen probeerde ik, want ik wilde steeds opnieuw iets nieuws de kans geven. Ik leerde ook dat het niet erg is om mijn keuze bij te stellen. Soms is iets maar heel even leuk of valt iets simpelweg heel erg tegen.

Afbeelding 6


Al vroeg wist ik wat ik wilde; op mijn 20e opende ik mijn eigen kapsalon, al snel kwam er een grotere salon met schoonheidssalon en zonnestudio. Tijdens deze periode kwam ik in 1995 ook in aanraking met de mediabranche, werd gevraagd als kluisbewaakster (tweede van links) voor de Staatsloterijshow met Mark Klein-Essink.

Het smaakte naar meer! Ik wist (weer) wat ik wilde, besloot het bedrijf te verkopen en sprong in het diepe. Ging de theater opleiding doen bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht én volgde lessen bij De Trap in Amsterdam. Alles om een goede basis te leggen voor mijn nieuwe loopbaan. Toen kwamen de eerste echte kansen; rollen, presentaties e.d.

Ik was altijd al een ondernemend type en bleef steeds mijn hart volgen. 

Nu zit ik op mijn plek en doe tegenwoordig vooral de dingen die ik leuk vindt binnen mijn bedrijf, ik ben opleider, castingdirector en motivatiespreker.


In de trainingen die ik geef, spreken deelnemers vaak uit dat de training voor hen een startpunt is om eindelijk te gaan doen wat zij echt willen. Om uiteenlopende redenen maken ze die nieuwe start. Wat ik wel van de daken zou willen schreeuwen: wacht niet op een trauma, ontslag of burn-out! Ga nú doen wat bij je past, wat je fijn vindt en goed voelt. Wat het ook is en hoe lang het ook duurt. Het is niet erg als het toch niet helemaal is wat je verwachtte, er is altijd ruimte voor een nieuwe weg, en nog een, en nog een, en nog een…

'Niets is blijvend, behalve verandering.'

Afbeelding 7
Afbeelding 8

Omdat geluk zich verdubbelt als je het deelt, maakte ik TO BE WHAT YOU WANT TO BE. Een theatershow, boek en serie trainingen over werkgeluk en ondernemerschap.

In de voorstelling vertel ik openhartig over mijn eigen omvallen en weer opkrabbelen. Hoe ik kwam waar ik nu ben en hiermee wil ik anderen inspireren dit ook te doen.

Omdat ik vanuit dit thema ook veel verhalen hoor van collega's, vrienden en kennissen ben ik deze prachtige verhalen gaan bundelen. In het boek lees je 19 verhalen van mensen die hun hart volgen en kiezen voor geluk. Ikzelf nam in mijn leven en loopbaan beslissingen die het beste pasten bij mijn leven op dat moment. Alle schrijvers in het boek deden dat ook. Ieder op zijn of haar eigen manier en met een persoonlijke motivatie.