Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3 Afbeelding 4

Klantvriendelijk?

5 maart 2021

De beste sales die er, de beste marketing die er is; klantvriendelijkheid. Meedenken, eerlijk zijn en eventueel ook 'nee' zeggen.
In al mijn 29 jaren van ondernemerschap is dat de grootste les. Je kunt als klant bij iedereen je geld uitgeven, je wilt je geld uitgeven aan die ene, die echte interesse toont, vriendelijk is en net een stapje meer voor je zet. Zo heb ik al 29 jaar dezelfde accountant. Fijn, vertrouwt en altijd oké. Jaar of 10 geleden in goed overleg overgenomen toen onze eerste man met pensioen ging. Inmiddels ook alweer 10 jaar deze nieuwe man, onder de naam van ons vertrouwde kantoor.
En toen, vorige week, eind februari, net voor de belastingaangifte: mail van een groter accountantskantoor, in jubelstemming. Ze gaan uitbreiden! Maar ik ken ze niet, dus had deze mail net zo goed direct kunnen weggooien. Toch lees ik even verder, de mail was niet eens aan mij persoonlijk gericht. Al lezend kom ik erachter dat ze samen gaan met 'mijn' kantoor. En, dat 'mijn' kantoor er per direct mee ophoud. Huh, waarom stuurt 'mijn' kantoor hierover geen bericht. Dit is toch niet samengaan, dit is weggaan. Ik ga bellen, mailen en appen met 'mijn' kantoor. Dat is gewoon één persoon die al jaren al onze administratie en fiscale zaken doet. Hij reageert niet. Ik geef hem een week, nog iets langer maar er komt geen enkele reactie. Toch even bellen met deze onbekende partij. "Ja, wij hebben alles overgenomen." Huh, jullie zijn niet mijn accountant, ik heb jullie nooit toestemming gegeven. Waar zijn mijn spullen? Wie heeft nu onze inlog voor de belastingdienst? Jullie kunnen mijn gegevens niet hebben want jullie zijn niet mijn accountant. Of ze terug kunnen bellen, degene die erover gaat is er even niet. Of we kennis komen maken... nou, nog even niet lijkt me. Ik heb er zelf een gevonden, met jullie wil ik niets te maken hebben!
Arianda

Afbeelding 5

Beste opleider van Nederland!

29 januari 2021

Voor het tweede jaar op een rij genomineerd tot beste opleider van Nederland, door Springest. Ben er stil van. De eerste keer is toch altijd leuker. Dat was januari 2020, toen ik hoorde dat ik genomineerd was over 2019. Het kwam onverwacht. Wist dat deze verkiezing bestond, maar ik als hele kleine speler had nooit gedacht hier in de buurt te kunnen komen. Nu, de tweede keer hoopte ik al een klein beetje om nog een keer mee te kunnen doen. En dan ook nog in dat hele lastige jaar 2020. Het lukte, vandaag kreeg ik het te horen. Wederom tweede. Het voelt goed, heel goed zelfs. Als top 3 mag ik het logo gebruiken en alles er omheen. Er wordt gekeken naar het aantal reviews en de score hiervan. Ik besef ook dat ik nooit eerste kan worden. Ik zit in de categorie training en opleiding, samen met alle grote opleiders van Nederland. Er wordt ook gekeken naar het aantal reviews, daar kom ik natuurlijk niet in de buurt. Maar het is oké, ik ben heel blij met wat ik wél heb kunnen behalen. En, of ik nou volgend jaar weer in de top-3 zit of niet, voor mijn deelnemers zal ik alles op alles zetten om voor hen de beste opleider te zijn.
Arianda

Afbeelding 6

Een gemixt koppel!

5 januari 2021

Een rustige, frisse wandeling langs de Dommel. Altijd mooi hier. Komt er een koppeltje of ons af. In de verte denk ik nog zijn het nou 2 zwanen of toch 2 ganzen. Een mix dus! Wat leuk. Ben even blijven kijken of het wel echt een stel was. Alles lijkt erop. Ze gedragen zich echt als koppel, beschermen elkaar. De gans maakt herrie als er iemand in de buurt komt en gaat voor de zwaan zwemmen. Koppies bij elkaar en samen trekken ze verder. Grappig om te zien en leuk dat ze elkaar gevonden hebben. Arianda

Een gemixt koppel!
Een gemixt koppel!