Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3 Afbeelding 4

Arianda Schepens (1 juli 1971)
Kiezen voor je eigen geluk, doen wat je echt wilt. Dat is waar ik voor sta. Ik doe nu de dingen waar ik mijn hart en ziel in kan leggen. Ik heb de mooiste baan ter wereld, spreken over mijn expertises: Ondernemerschap, Werkgeluk, Time Management en Storytelling. Dit doe ik naast mijn werk als opleider, trainingsacteur en castingdirector. Daar word ik blij van. Dat geluk gun ik iedereen. 

Mijn Verhaal 
Ik had altijd al veel ideeën en interesses. Zo dacht ik ooit dat ik advocaat of psycholoog wilde worden. Dat werd het niet. Toen ik 15 was wist ik het; ik zou kapper worden. Creatief, met mensen en ik kon ondernemer worden. Alles viel hier op z'n plaats. Vol enthousiasme ging ik aan de slag. Op mijn 20ste opende ik mijn eigen salon(netje). Al snel wilde ik meer en 3 jaar later was er een nieuwe, grotere zaak, met schoonheidssalon en zonnestudio. Ook nu kwam weer dat gevoel, is dit het? Niet dus. Ik gooide het roer om, verkocht de boel en besloot een nieuwe droom te vervullen. Een theateropleiding volgen. 

Arianda als spreker
Arianda als spreker


Ongeveer tegelijkertijd ging ik aan de slag bij een castingbureau. Als een soort manusje van alles. Regelde de contracten met de acteurs en producenten, was figurantenbegeleider op de set, deed boekingen en was projectcoördinator. Ook begon ik castings te organiseren en werd zo castingdirector. Daarnaast stond ik als acteur op het podium met Herman van Veen en speelde rollen met o.a. André Hazes jr. en Tim Douwsma. 
In diezelfde tijd ging ik met een collega mee op pad als trainingsacteur. Toen, eind jaren '90, nog echt een pioniersvak. Een opleiding hiertoe bestond nog niet. Je had mazzel als je een trainer tegen kwam die het zag zitten om met je aan de slag te gaan en wegwijs maakte. Die mazzel had ik en omarmde het vak direct.

Ik ging altijd mijn eigen weg, ook als ik daarvoor de veilige haven moest verlaten. Soms tegen de stroom in, ook als 'men' mij voor gek verklaarde omdat ik een goed lopend bedrijf inruilde  voor een onzeker bestaan. Ik heb geen spijt van mijn keuzes, ook al besefte ik soms pas jaren later waarom ik ze maakte. 


Déjà vu. Mijn zoon zit in groep 3, hij kan niet goed meekomen, maar zijn juf denkt dat hij best slim is. Hij kreeg een dyslexie test. Ik kreeg jaren eerder de boodschap: “Ga maar naar de Huishoudschool”. En toen viel een kwartje. Natuurlijk werd ik geen advocaat of psycholoog. Dat zat er niet in na de Huishoudschool. Dat heeft me er niet van weerhouden om te blijven dromen, maar vooral ook te doen.

Nu zit ik heel erg op mijn plek. Ik prijs mezelf elke dag gelukkig dat ik kan werken vanuit intrinsieke motivatie, eigenheid en bezieling. Omdat geluk het enige is dat zich verdubbelt als je het deelt besloot ik mijn verhaal te vertellen. Dat werd de theatershow TO BE WHAT YOU WANT TO BE, het bijbehorende boek met verhalen van mensen die hun hart volgen en een serie trainingen.

Om anderen te inspireren ook te kiezen voor geluk. Je niets aan te trekken van wat ‘men’ zegt en het roer om te gooien als jij dat wilt. In deze persoonlijke voorstelling vertel ik openhartig over mijn eigen vallen en opstaan. 

TV interviews voor de Nederlandse Staatsloterij
TV interviews voor de Nederlandse Staatsloterij
De theatershow TO BE WHAT YOU WANT TO BE
De theatershow TO BE WHAT YOU WANT TO BE


Als spreker prikkel en inspireer ik, zoek ik de randjes op en zet ik je aan het denken.

Als trainingsacteur spiegel ik, trigger je, geef je feedback en bereid ik je voor.

Als castingdirector vraag ik door, vertel ik je hoe ik ernaar kijk, denk ik mee en voorzie je van advies.

Als opleider leer ik je je eigen ervaringen te vinden, te vertellen en in te zetten.

En dat mag ik elke dag doen. Met ongekende passie, enthousiasme en betrokkenheid!