Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3 Afbeelding 4

Arianda Schepens (1 juli 1971)
Arianda Schepens (1 juli 1971)

Waarom Arianda inhuren als spreker bij uw bijeenkomst?

- hoge klanttevredenheid
- zeer ervaren
- humor
- mét het boek TO BE WHAT YOU WANT TO BE
- evt. met Hebbes Theater
- maatwerk
- afspraak is afspraak


Verbonden aan sprekersbureaus Speakers Academy
Zij Spreekt en VIDM communicatienetwerk. 

Kiezen voor je eigen geluk, doen wat je écht wilt. Dat is waar ik voor sta. Ik doe nu de dingen waar ik mijn hart en ziel in kan leggen. Dat geluk gun ik iedereen. 

 - Omdat alleen geluk zich verdubbelt als je
   het deelt.
 - Succes is niet de sleutel naar geluk maar geluk
   is de sleutel naar succes.

'Ik heb de mooiste baan ter wereld, ik ben spreker, opleider, trainingsacteur en castingdirector.'

Afbeelding 5
Afbeelding 6

Als spreker prikkel en inspireer ik, zoek de randjes op en zet je aan het denken.

Als opleider leer ik je je eigen ervaringen te vinden en in te zetten.

Als castingdirector vraag ik door, vertel je hoe ik ernaar kijk, denk mee en voorzie je van advies.

Als trainingsacteur spiegel ik, trigger je, geef je feedback en bereid je voor.

En dat mag ik elke dag doen. Met ongekende passie, enthousiasme en betrokkenheid! 

Het verhaal

Ik had altijd al veel ideeën en interesses. Zo dacht ik ooit dat ik advocaat of psycholoog wilde worden. Dat werd het niet. Toen ik 15 was wist ik het zeker; ik zou kapper worden. Creatief, met mensen en ik kon ondernemer worden. Alles viel hier op z'n plaats. Vol enthousiasme ging ik aan de slag. Op mijn 20ste opende ik mijn eigen salon(netje). Al snel wilde ik meer en 3 jaar later was er een nieuwe, grotere zaak, met schoonheidssalon en zonnestudio. Ook nu kwam weer dat gevoel, is dit het? Niet dus. Ik gooide het roer om, verkocht de boel en besloot een nieuwe droom te vervullen. Een theateropleiding volgen. 
Ongeveer tegelijkertijd ging ik (als zzp-er, terwijl het woord nog niet bestond) aan de slag bij een castingbureau. Als een soort manusje van alles. Regelde de contracten met de acteurs en producenten, was figurantenbegeleider op de set, deed boekingen en was projectcoördinator. Al snel begon ik castings te organiseren en werd zo castingdirector. Daarnaast stond ik als acteur op het podium met Herman van Veen en speelde rollen met o.a. André Hazes, Jandino Asporaat en Tim Douwsma. 
In diezelfde tijd ging ik met een collega mee op pad als trainingsacteur. Toen, eind jaren '90, nog een pioniersvak. Een opleiding hiertoe bestond nog niet. Je had mazzel als je een trainer tegenkwam die het zag zitten om met je aan de slag te gaan en wegwijs maakte. Die mazzel had ik en omarmde het vak direct.

Met het boek: TO BE WHAT YOU WANT TO BE
Met het boek: TO BE WHAT YOU WANT TO BE

Ik ging altijd mijn eigen weg, ook als ik daarvoor de veilige haven moest verlaten. Soms tegen de stroom in, ook als 'men' mij voor gek verklaarde omdat ik een goed lopend bedrijf inruilde voor een onzeker bestaan. Ik heb geen spijt van mijn keuzes, ook al besefte ik soms pas jaren later waarom ik ze maakte. 
Déjà vu. Mijn zoon zit in groep 3, hij kan niet goed meekomen, maar zijn juf denkt dat hij best slim is. Hij kreeg een dyslexie test. Ik kreeg jaren eerder de boodschap: “Ga maar naar de Huishoudschool”. En toen viel een kwartje. Natuurlijk werd ik geen advocaat of psycholoog. Dat zat er niet in na de Huishoudschool. Dat heeft me er niet van weerhouden om te blijven dromen, maar vooral ook te doen.
Nu zit ik heel erg op mijn plek. Ik prijs mezelf elke dag gelukkig dat ik kan werken vanuit intrinsieke motivatie, eigenheid en bezieling. Jaren later mét HBO diploma op zak had ik pas het lef om mijn verhaal te vertellen. In de vorm van lezingen en de theatershow met het bijbehorende boek met verhalen van mensen die hun hart volgen. Omdat geluk het enige is dat zich verdubbelt als je het deelt.

Om anderen te inspireren ook te kiezen voor geluk. Je niets aan te trekken van wat ‘men’ zegt en het roer om te gooien als jij dat wilt. In deze persoonlijke voorstelling vertel ik openhartig over mijn eigen vallen en opstaan. 

Afbeelding 7
Afbeelding 8