Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3 Afbeelding 4

Inspirerende lezing duurzaamheid 

Duurzaamheid... dat is heel ruim natuurlijk. We denken vaak aan het milieu, de aarde en alles wat daar mee te maken heeft. Dat is natuurlijk duurzaamheid maar het gaat nog veel verder. Ben jij als mens duurzaam? Ben je flexibel, kan je je aanpassen en is je personeel duurzaam inzetbaar.

Wij hebben onze nieuwe werplek zo ingericht dat het energie-neutraal is. Maatschappelijk verantwoord ondernemen in de breedste zin van het woord.

Afbeelding 5
Afbeelding 6

Iedereen kan een verschil maken. Een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Je kan klein beginnen.

Een nieuw gebouw zonder gasaansluiting, wel zonnepanelen, super isolatie, 3-dubbel HR++ glas, ingebouwde rolluiken en de allerzuinigste warmtepomp. Regenwateropvang voor de toiletten en de buitenkraan. We hebben echte oude stenen gebruikt van 150 jaar oud. Omdat we het mooi vinden én het duurzaam is. Materialen die er al zijn hergebruiken. We hebben een gebruikte trap geplaatst en er ligt een terras van oude gebakken klinkers gecombineerd met gebruikt graniet.

Stenen van ca. 150 jaar oud
Stenen van ca. 150 jaar oud
Regenwater-opvangtank voordat hij is ingegraven
Regenwater-opvangtank voordat hij is ingegraven

Praktisch toepasbaar

Wil je ook je bezoekers of medewerkers inspireren om werk te maken van duurzaamheid. Na te denken over wat er mogelijk is, wat er allemaal kan en hoe je het zelf toe kunt passen. Deze presentatie nodigt het publiek uit om na te denken over de mogelijkheden die ieder heeft. Elke bijdrage is belangrijk.

We scheiden al jaren papier en glas, dat vonden we vroeger al normaal. Denk je mee; wat is het nieuwe normaal?
Wat doe je zelf aan duurzaamheid? Plastic scheiden, dat is toch een heel goed begin! Misschien maken we soms nog een foutje, als je er maar van leert.

In onze huidige 'snelle' wereld is het belangrijk dat je als mens ook duurzaam bent. Ben je flexibel, kan je jezelf aanpassen naar een nieuwe werkplek of werken met een nieuw programma, met nieuwe mensen of nieuwe producten. Beweeg je mee met de markt. Zie je nieuwe behoefte en kan je dat toepassen.

Zullen we er samen een mooiere wereld van maken?

Deze interactieve lezing duurt 45 tot 60 minuten. 
Afhankelijk van het aantal deelnemers en de samenstelling van de groep komen hiervoor met één of twee sprekers.