Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3 Afbeelding 4

Alle lezingen en workshops zijn ook online te boeken, vraag naar de mogelijkheden.

Ondernemen zit in haar DNA.
'Ik heb het nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan.'

Arianda had altijd al veel ideeën en interesses. Toen ze 20 was begon ze met ondernemen, ze opende haar eigen kapsalon. Al snel wilde ze meer en 3 jaar later was er een nieuwe, grotere zaak, met schoonheidssalon en zonnestudio. Het ondernemen hield niet op, is dit het? Niet dus. Ze gooide het roer om, verkocht de boel en besloot een nieuwe droom te vervullen. Een theateropleiding volgen. 

Lezing over ondernemerschap
Lezing over ondernemerschap

Ongeveer tegelijkertijd ging ze (als zzp-er, terwijl het woord nog niet bestond) aan de slag bij castingbureau Hebbes in Hilversum. Als een soort manusje van alles. Regelde de contracten met de acteurs en producenten, was projectcoördinator, figurantenbegeleider op de set en deed boekingen. Al snel begon ze castings te organiseren en werd zo ook castingdirector. Ze kreeg veel acteurs voor haar camera met weinig auditie-ervaring. Ze vond het nodig daar iets aan te doen. Zo begon ze met het geven van auditie-workshops en trainingen. Al snel zag ze kansen en ging meer cursussen geven, zoals camera-acteren en presenteren. Dat liep goed. In diezelfde periode ging Arianda met een collega mee op pad als trainingsacteur. Toen, eind jaren '90, nog een pioniersvak. Een opleiding hiertoe bestond nog niet. 

Afbeelding 5

Beste opleider van Nederland

Ze had de mazzel dat trainers haar wegwijs maakte in het vak. Vanuit deze combinaties van ervaringen ging ze in 2006 ook trainingen, workshops en iets later een opleiding tot trainingsacteur verzorgen. Hier ontstond de Hebbes Academy. Dit werd haar grote liefde; trainingsacteurs opleiden. Ze was een van de eerste in Nederland die hiermee begon. Tot op de dag van vandaag staat ze hierom bekend. Als relatief kleine en specialistische opleider is het op zijn minst bijzonder te noemen dat ze 10 jaar later, in 2019, voor het eerst werd genomineerd voor 'beste opleider van Nederland' met deze opleiding tot trainingsacteur. 10 jaar hard werken is beloond. 


Ze stond met deze nominatie tussen de grote landelijke spelers met duizenden deelnemers per jaar. Haar Hebbes Academy is klein en specialistisch. Ze werd uiteindelijk tweede. De winnaar een grote landelijke opleider waar diverse door haar opgeleide trainingsacteurs aan het werk zijn. 'Het voelt toch een beetje als winnen'. Ze was überhaupt als enige genomineerd in haar vak. Inmiddels doet ze niet meer alles alleen, sommige specialistische trainers en trainingsacteurs ondersteunen haar bij deze opleidingen. 

Afbeelding 6
Afbeelding 7


Ze wilde zich naast deze trainingen meer gaan bezig houden met werkgeluk, omdat zij dat heeft gevonden en ook anderen wil helpen met deze zoektocht. In 2017 begon ze met het schrijven van een theatervoorstelling over haar eigen leven, vallen en opstaan, ondernemerschap en werkgeluk. Het werd TO BE WHAT YOU WANT TO BE. Dit werkgeluktheater ging in premiere in 2018. Tegelijk kwam ook het boek uit met dezelfde titel. Inmiddels komt ze hiermee bij veel bedrijven en organisaties over de vloer. Om belangrijke maar soms ook lastige thema's op een luchtige manier bespreekbaar maken. Met humor muziek en anekdotes.

Arianda ging altijd haar eigen weg, ook als ze daarvoor de veilige haven moest verlaten.
Soms tegen de stroom in, ook als 'men' haar voor gek verklaarde omdat ze een goed lopend bedrijf inruilde voor een onzeker bestaan in Hilversum. Tussendoor stond ze als acteur op het podium met Herman van Veen en speelde rollen met o.a. André Hazes, Jandino Asporaat en Tim Douwsma. 

Ondernemerschap, als dat het thema is op jullie evenement heb je de juiste spreker gevonden. Alleen of met de theatershow en het boek.