Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3 Afbeelding 4


Ik ben actief trainingsacteur sinds 1998 voor diverse trainingsbureaus, trainingsacteursbureaus en werk ook met zelfstandige trainers. Sinds 2009 geef ik via de Hebbes Academy trainingen aan andere professionals die zich willen bekwamen tot trainingsacteur. Hiervoor heb ik het platform www.detrainingsacteurs.nl geïnitieerd.

Het begon in 1998 per toeval toen een collega mij mee vroeg. Het vak "trainingsacteur" was nog vrij onbekend en net in opkomst, een echte opleiding bestond nog niet. Maar ik had wel direct door dat dit was wat ik wilde!

Inzicht geven
Inzicht geven

Acteren heb ik geleerd bij de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht, en kreeg vervolg-lessen bij de Trap in Amsterdam. Al snel had ik in de gaten dat ik meer nodig had om in trainingen te gaan acteren. Cursussen over feedback ging ik volgen, meelopen met collega's en trainers. Ik kon al snel aan de slag bij een beveiligingsbedrijf, winkelbeveiliging en winkelpersoneel trainen. Daar is de basis gelegd. Veel kansen kreeg ik er om mezelf te ontwikkelen en al snel ging het verder: communicatie-trainingen voor managers kwamen meer en meer in mijn agenda. Al snel had gemiddeld wekelijks werk als trainingsacteur in veel verschillende soorten bedrijven, instellingen en allerlei soorten trainingen. De combinatie van trainingsacteren en het trainen van collega's die zich willen bekwamen in het vak is fantastisch. Rollenspellen, nieuwe mensen opleiden en op die manier intensief en positief bezig zijn mijn vak. Ook trainers volgen regelmatig mijn trainingen om zo het maximaal haalbare uit de acteur te halen zodra die wordt ingezet tijdens een training.

Soorten trainingen waar ik ervaren in ben in de rol van trainingsacteur en/of co-trainer: communicatie, leiderschap, assessments, verzuimgesprekken, coaching, conflicthantering, crisis management, feedback geven, functionerings- en beoordelingsgesprekken, effectief telefoneren, jezelf presenteren, agressie trainingen, slecht nieuws gesprekken, effectief beïnvloeden, situationeel leiderschap, verkooptrainingen, STARR, verslavingsproblematiek, professioneel positioneren, afspreken en aanspreken, competentiegericht selecteren, communicatiestijlen binnen diverse modellen, onderhandelen, roos van leary etc.

Eerder werkte ik o.a. voor: Stichting rechtspraak (SSR), NOC-NSF, ABN-Amro, ING, Rabobank, OSR, Achmea, Amersfoortse, KvK, Luchtmacht, Kinderbescherming, jeugdzorg, bureau Halt, Politie, Rijkswaterstaat, arbo-dienst, Start uitzendbureau, AFM, DJI, NS, diverse ministeries, woningcorporaties, basis en middelbare scholen, vele gemeenten, ziekenhuizen en zorginstellingen en diverse universiteiten en hogescholen. Daarnaast nog voor vele andere grote en kleinere instellingen en bedrijven, dit overzicht om u een indruk te geven.

U kunt er vanuit gaan dat ik bekent ben met de basistheorie die noodzakelijk is voor het vervullen van mijn rol als trainingsacteur.
Ik werk gemakkelijk op diverse niveaus door mijn grote aanpassings- en inlevingsvermogen, dat werkt drempelverlagend in een groep.

Ik ben zelfstandig en nooit ziek :-) mocht dat onverhoopt, onverwacht en onwaarschijnlijk maar toch gebeuren... dan kan ik putten uit mijn enorme netwerk van gekwalificeerde collega's zodat zij mijn werk kunnen overnemen.