Zoeken

Arianda.nl

Het Verhaal

Arianda had altijd al veel ideeën en interesses. Zo dacht ze ooit dat ze advocaat of psycholoog wilde worden. Dat werd het niet. Toen ze 15 was wist ze het zeker; ze zou kapper worden. Creatief, met mensen en kon gaan ondernemen. Alles viel hier op z’n plaats. Vol enthousiasme ging ze aan de slag. Op haar 20ste opende Arianda haar eigen salon(netje). Al snel wilde ze meer en 3 jaar later was er een nieuwe, grotere zaak, met schoonheidssalon en zonnestudio. Ook nu kwam weer dat gevoel, is dit het? Niet dus. Ze gooide het roer om, verkocht de boel en besloot een nieuwe droom te vervullen. Een theateropleiding volgen. 
Ongeveer tegelijkertijd ging ze (als zzp-er, terwijl het woord nog niet bestond) aan de slag bij een castingbureau. Als een soort manusje van alles. Regelde de contracten met de acteurs en producenten, was figurantenbegeleider op de set, deed boekingen en was projectcoördinator. Al snel begon ze castings te organiseren en werd zo castingdirector. Daarnaast stond ze als acteur op het podium met Herman van Veen en speelde rollen met o.a. André Hazes, Jandino Asporaat en Tim Douwsma. 

Arianda Schepens

In diezelfde tijd ging Arianda met een collega mee op pad als trainingsacteur. Toen, eind jaren ’90, nog een pioniersvak. Een opleiding hiertoe bestond nog niet. Je had mazzel als je een trainer tegenkwam die het zag zitten om met je aan de slag te gaan en wegwijs maakte. Die mazzel had ze en ze omarmde het vak direct. Ging altijd haar eigen weg, ook als ze daarvoor de veilige haven moest verlaten. Soms tegen de stroom in, ook als ‘men’ haar voor gek verklaarde omdat ze een goed lopend bedrijf inruilde voor een onzeker bestaan. Ze heeft geen spijt van haar keuzes, ook al besefte ze soms pas jaren later waarom ze die maakte. 

Déjà vu. Haar zoon zit in groep 3, hij kan niet goed meekomen, maar zijn juf denkt dat hij best slim is. Hij kreeg een dyslexie test. Arianda kreeg jaren eerder de boodschap: “Ga maar naar de Huishoudschool”. En toen viel een kwartje. Natuurlijk werd ze geen advocaat of psycholoog. Dat zat er niet in na de Huishoudschool. Dat heeft haar er niet van weerhouden om te blijven dromen, maar vooral ook te doen.

‘Ik prijs mezelf elke dag gelukkig dat ik kan werken vanuit intrinsieke motivatie, eigenheid en bezieling. Jaren later mét HBO diploma op zak had ik pas het lef om mijn verhaal te vertellen. In de vorm van lezingen en de theatershow met het bijbehorende boek met verhalen van mensen die hun hart volgen. Omdat geluk het enige is dat zich verdubbelt als je het deelt.’

Werkgeluk theater om anderen te inspireren ook te kiezen voor geluk. Je niets aan te trekken van wat ‘men’ zegt en het roer om te gooien als jij dat wilt. In deze persoonlijke voorstelling vertelt ze openhartig over haar eigen vallen en opstaan. 

Bedankt voor uw bericht!

Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op.
Mocht dat niet gebeuren dan is er iets mis gegaan, bel of mail ons dan gerust.

Hartelijke groet,
Management team Arianda.nl