Search

Arianda.nl

Omgaan met Agressie

Helaas heeft Iedereen wel eens te maken met agressie. Ook op het werk kan dat het geval zijn.

Een organisatie wil haar medewerkers hiervoor behoeden, maar dat lukt niet altijd. Agressie kan heel plotseling ontstaan, ook op momenten dat medewerkers op zichzelf aangewezen zijn. Het is daarom belangrijk dat mensen zélf weerbaar zijn en handvatten aangereikt krijgen om met agressief gedrag om te gaan.

Door het volgen van deze training leer je de verschillende soorten agressie herkennen én weet je hoe je hier op de juiste manier op kan reageren. Zodat je zelf tools in handen hebt om te de-escaleren waar mogelijk en te begrenzen waar nodig. Jouw veiligheid is altijd ons uitgangspunt.

De schade die medewerkers kunnen oplopen door agressie wordt vaak onderschat. De gevolgen van trauma door agressie kunnen zelfs chronisch worden. Mensen ervaren de confrontatie met agressief en intimiderend gedrag door anderen als ingrijpend. Het heeft direct invloed, zowel in de werk- als in de privésfeer. Het heeft een negatief effect op het werkplezier. Werkgeluk verdwijnt en langdurig verzuim ligt op de loer.

We zijn ons ervan bewust dat trainingen, met name agressietrainingen vaak spannend zijn voor medewerkers. Daarom werken wij laagdrempelig. We blijven altijd weg bij fysieke agressie en werken aan omkeerbaar gedrag. Wil je alleen kijken? Dat mag. We sluiten aan bij jouw leerbehoefte. Toch zien we vaak dat gedurende de training ook medewerkers die aanvankelijk aarzelden alsnog willen oefenen. En hoewel agressie geen leuk onderwerp is, wordt er tijdens onze trainingen vaak en veel gelachen!

Doelgroep
Deze training is geschikt alle voor mensen die met agressie te maken hebben en tools willen krijgen om te de-escaleren en te begrenzen. Zeer geschikt voor werknemers en werkgevers uit de zorg- en onderwijssector en uit het bedrijfsleven. Workshop van ongeveer 60 minuten. Geschikt voor 10 tot ca. 25 personen. 

Wat gaan we doen
Je leert welke type agressie om welke reactie vraagt. We gaan dieper in op agressie, verschijningsvormen en reactiemogelijkheden. Wat is er nodig en hoe doe je dat. We oefenen met de verschillende handvatten.

Bedankt voor uw bericht!

Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op.
Mocht dat niet gebeuren dan is er iets mis gegaan, bel of mail ons dan gerust.

Hartelijke groet,
Management team Arianda.nl