Arianda.nl

Workshop Storytelling

Het gaat niet om wát je doet, maar om het WAAROM. 

Je klanten of publiek écht boeien met je verhaal? 
Dat lukt niet met cijfers of rationele argumenten. De meeste organisaties werken in een omgeving vol concurrenten. Die allemaal min-of-meer hetzelfde product of dienst leveren. Auto’s, jaarrekeningen, keukens, noem maar op. Het wat, dus. Als jij je publiek echt wilt raken moet je gaan vertellen hoe en waarom jij dat doet. 

Hoe?
Dat laten wij je ervaren in de interactieve workshop Storytelling.

Verhalen blijven hangen. Verkooppraatjes niet!

Waarom een inspirerend verhaal belangrijk is?
Stel je eens voor. Begin jaren 50 van de vorige eeuw. Door de inpoldering van de Zuiderzee is nieuw land ontstaan. Jij besluit dat jouw toekomst ook daar ligt. Je leent wat geld van bekenden, huurt een solex en gaat zo van bedrijf naar bedrijf om je product aan te bieden. Allemaal pioniers. Bijna 70 jaar later vertellen de medewerkers-van-nu nog steeds dat pionieren in hun dna zit. Mooi verhaal hè. Wat is het jouwe?

Praktisch toepasbaar
Jij kunt ook een bijzonder verhaal vertellen en dat inzetten voor je eigen marketing en sales. Ieder verhaal is uniek. Zoek ook jouw eigen unieke verhaal, laat je inspireren en maak het verschil. 
Denk even na over hoe onderscheidend jouw product of werkwijze is. Ben jij echt zoveel unieker of deskundiger dan je concurrenten? Met Storytelling maak je op basis van de specifieke kenmerken van jouw business een verhaal dat verschil maakt. Een goed verhaal versterkt niet alleen de relatie met je klanten of publiek. Het versterkt ook de teamspirit binnen je eigen organisatie. Een gedeeld verhaal verbindt, verdiept de samenwerking en geeft sturing aan de inspanningen van je teams. Dat was al zo bij het ontstaan van de mensheid en dat werkt nog steeds.

Een succesverhaal is niet altijd het leukste verhaal om naar te luisteren. Het is ook ongeloofwaardig. Niemand heeft alleen maar succes. Vertel ook wat er mis ging, hoe dat voor je was en hoe je er mee om ging. 

Een goed verhaal heeft in elk geval een hoofdpersoon, een incident en een obstakel.
De hoofdpersoon: de persoon waarmee iets gaat gebeuren. Dit kan een mens zijn maar ook een bedrijf, product of dienst.
Het incident: er gebeurt iets onverwachts waarna de reis door de onbekende wereld of toekomst begint. 
Het obstakel de gebeurtenissen stapelen op. Er gebeuren dingen waardoor de hoofdpersoon zijn doel niet kan behalen. Dit leid tot een climax en de hoofdpersoon slaat zich er op geheel eigen wijze doorheen.

De interactieve lezing of workshop Storytelling worden gegeven door een van onze vaste trainers. Als theatermakers zijn wij bovendien verhalenvertellers bij uitstek. Dit talent zetten wij in om jou je eigen, onderscheidende verhaal te laten bouwen.

De workshop Storytelling is een inspiratiesessie van ongeveer 60 minuten boordevol anekdotes en interactie.
De impuls voor organisaties en professionals die Storytelling succesvol willen toepassen.

Voor trainingen, congressen, bedrijfsevenementen en ondernemersbijeenkomsten.

Bedankt voor uw bericht!

Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op.
Mocht dat niet gebeuren dan is er iets mis gegaan, bel of mail ons dan gerust.

Hartelijke groet,
Management team Arianda.nl